Sık Sorulan Sorular

SORULAR & CEVAPLAR

Sık Sorulan Sorular

Elektrikli otomobiller için şarj istasyonları Türkiye’nin her şehrinde mevcuttur ve her geçen gün istasyon sayıları artış göstermektedir.

Elektrikli otomobilinizi şarj etmeniz için elektrik alabileceğimiz bir kaynağın olması yeterlidir. Aracınıza uygun dönüştürücü bir adaptör sayesinde otomobilimizi 220v-380v ev prizinde şarj etme imkânınız vardır

Elektrikli otomobillerin bakım maliyetleri düşüktür. İçten yanmalı bir otomobil ile karşılaştırma yapılacak olursa, ortalama 1/3 oranında daha az bakım maliyetine sahiptir.

Elektrikli otomobillerin batarya ömrü markadan markaya değişiklik göstermek kaydı ile markalar ortalama 8-10 yıllık bir garanti süresi vermektedirler.

Herhangi bir sorunuz var mı? Bize Sorun!!

Sıkça Sorulan Sorular

Eğer sorularınız varsa, cevaplarımız var

AC (Alternatif Akım), zamanla yönü veya şiddeti belli bir oranda değişiklik gösteren akım türüdür. AC yani, alternatif akım gündelik hayatta en çok faydalandığımız akım türlerinden biridir. Bilgisayar ve telefonlarımızda kullandığımız bataryalar, elektronik cihazlarımızda kullandığımız piller ve ulaşım araçlarında kullandığımız akülerin içerisinde alternatif akım yer almaktadır.

DC (Doğru Akım), Akıllı şarj sisteminin daha gelişmiş versiyonu ise hızlı şarjdır. DC şarj yani doğru akımın doğrudan bataryaya verilmesi ile şarj işlemini gerçekleştirir. Ancak şebekeden gelen güç AC olduğu için istasyonlarda, bu akım DC’ ye çevrilerek otomobile aktarılır.

Şarj edilen istasyon türü ile şarj süreleri değişkenlik göstermektedir. Alternatif akım (AC) ile yapılan şarjlarda bu süre ortalama olarak 3-8 saat sürmekte iken, doğru akım (DC) yani hızlı şarjla yapılan şarj işlemlerinde ise bu süre 0,5-1,5 saatte tamamlanmaktadır.

Aslında değil, çünkü elektrikli otomobillerde bulunan sistemler ile, büyük bir kaza anında otomobildeki sistemler bataryanın devreden tamamen elektriği kesmesini sağlar ve bundan kaynaklı tehlikesi az olmaktadır.

Çoğu zaman elektrikli otomobiller daha performanslı ve güçlüdür. Fosil yakıtlı bir otomobilde en yüksek güce ulaşmanız için belirli bir devir aralığını yakalamanız gerekir. Ama elektrikli bir otomobilde bunu düşünmeniz gerekmiyor, çünkü istediğiniz her an elektrikli araçta en yüksek gücü alabiliyorsunuz.